Publishing

Starlab Publishing startades hösten 2004 av Peter Sahlin (f.d. Hitworks AB) och Anders Mören (Misty Music AB). Starlab representerar ett mycket stort utbud av både låtskrivare och producenter och via dem och Starlab studios [länk till Studiosidorna] erbjuder vi förstklassig och högaktuell musikproduktion och musikförsörjning. Vi arbetar främst med populärmusik för den internationella marknaden, men tar även fram låtar i andra genres och för andra ändamål när det efterfrågas. Vi kan helt skräddarsy musiken enligt önskemål, runt vad som vid en given tidpunkt är hett och efterfrågat. Vi kan även erbjuda en stor musikkatalog med färdig musik. Vi har en hög produktionstakt och kan rida på trender och alltid leverera högaktuella produkter. Förutom musikbranschen jobbar vi även mot tv-, film-, spel- och reklambranschen. Med hundratals placeringar och flera listettor runt om i världen fortsätter vi med stor entusiasm att ta fram spännande musik, som vi sedan – genom vårt omfattande, internationella kontaktnät – sprider världen över.

Peter Sahlin – Starlab Publishing & StudiosPeter Sahlin – Grundare och A&R

Peter Sahlin har samlat på sig både stor erfarenhet och kunskap efter cirka 20 framgångsrika år i musikbranschen. Han har verkat som artist, låtskrivare och producent för bland annat Epic/Sony i USA, JVC i Japan, Edel i Tyskland, Telegram, Warner och MNW i Skandinavien och skrivit toppsäljande album med låtar som legat etta på bland annat de japanska hitlistorna. Hans låtar har spelats på Madison Square Garden i New York och hans musik har uppmärksammats av legender som Tony Visconti (producent till bland annat David Bowie och Marc Bolan) och Joey Ramone (sångare i Ramones). Peter har även gjort produktioner tillsammans med 90-talets stora succéband KLF i Storbritannien, och skrivit musik till Melodifestivalen och till biofilmer, bland annat Hollywood-klassikern ”Hackers” där bland annat Angelina Jolie fanns med på rollistan. På 2000-talet sadlade Peter om och grundade och drev skivbolaget Hitworks AB och startade även musikförlaget Starlab Publishing & Studios tillsammans Anders Mören. Han byggde upp ett stort, internationellt nätverk av artister, låtskrivare och producenter och har lyckats placera låtar runt om i världen och nått sådana framgångar att han till slut valde att lägga all sin tid på Starlab Publishing & Studios.

AndersMören_FIXAnders Mören – Grundare, administration, ekonomi och juridiska frågor

Anders Mören har en lång och gedigen bakgrund i musikbranschen. Redan 1973 började han jobba på Stikkan Anderssons förlag Sweden Music AB, (Stikkan Andersson startade även Polar music) där han bland annat jobbade med ABBA. Anders blev snart Vice VD, men 1987 lämnade han sin post för att starta sitt egna musikförlag Misty Music AB. Sedan dess har Anders hunnit bygga upp en egen, stor och imponerande katalog, men vid sidan om denna så subförlägger han även kataloger och artister som David Guetta, Faithless, Marilyn Manson, Rush, Tom Petty, Neil Young, Santana, The Doors och George Harrison. Anders driver fortfarande Misty Music men jobbar även med och gick in som delägare av Starlab Publishing tillsammans med Peter Sahlin 2004. Anders har även suttit i flera viktiga styrelser som STIM, SMFF (”Musikförläggarna”) och Export Music Sweden.